Website Moved to a New Host

Hello everyone! Our website was down for maintenance for a few hours last night. In that time, we migrated everything over to a new hosting service with the hope of improving the website speed. I want to share a few details about that for anyone who might be interested.

First of all, some parts of our site are hosted elsewhere already, and they work pretty well. The documentation is hosted on Github and the new forums are hosted by Discourse. You might have noticed that our main site and store has been painfully slow recently. Here’s a screenshot from Pingdom showing the loading time for the store page on our old host (Dreamhost):



21.80 seconds to load the page – only faster than 7% of websites!? Clearly we needed to figure out how to improve that. Last night, we migrated the website to Amazon Web Services (AWS). The results are pretty shocking:



As you can see, there’s an eightfold improvement in loading speed, making us faster than 60% of websites. While that could still be improved, it’s a massive difference from the old host. The website “Performance Grade” didn’t actually change much at at all, rising from 60 to 63. That’s because that score judges how efficiently the website is coded, not where it is hosted. That can be improved by adding features such as server side caching and browser caching. We’ll work on adding that in the future.

Everything seems to be working as it should on the migrated site, but please let us know if anything seems to be broken! If you find any issues, please let us know at info@bluerobotics.com.

If you’d like to share your thoughts on this, there’s a post on the forums for comments and discussion.

Notable Replies

  1. tciii says:

    Hi Rusty,
    The new store website loads veryyyyyyyyyyy fast. Sweet.
    However the "Blue Robotics" graphics is protruding below the website Tab line. Maybe it just my computer's graphic card. Otherwise the area below the Tab line looks good.
    Regards,
    TCIII AVD

  2. Hi Tom, thanks! Can you send a screenshot? What browser are you using?

  3. tciii says:

    Hi Rusty,
    I am using Chrome, however the issue looks like it just corrected itself.:slight_smile:
    Regards,
    Tom C AVD

  4. skcolb says:

    I've definitely noticed a big speedup in the store since the change!

Continue the discussion discuss.bluerobotics.com

3 more replies

Participants